ceturtdiena, decembris 29

Zirņu zupa

Sastāvdaļas:
  • šķeltie zirņi
  • burkāni
  • kartupeļi
  • puķkāposti
  • ķirbji
un garšvielas: ķimenes (kumins), melnās sinepes, kurkums, sarkanie pipari, melnie pipari, asafetida.
Gatavojam šādi - vispirms kādas pāris stundas pamērcējam zirņus ūdenī un liekam vārīties. Tikmēr sagatavojam pārējos dārzeņus un, kad zirņi pavārījušies, liekam klāt burkānus, kartupeļus, nedaudz vēlāk puķkāpostus un ķirbi. Nākamais solis - garšvielu sagatavošana. Eļļu (2 ēdk.) uzkarsē uz pannas un apcep visu minēto garšvielu maisījumu. Apceptās garšvielas pievieno zupai un vēl pavāra aptuveni 5 min. Pievieno sāli pēc garšas. Gardi kopā Puri pīrādziņiem.

Paldies Kristīnei par vienkāršo, bet brīnišķīgo recepti!




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru