- 2,3 l pilnpiena / vismaz 3,8% /
- 5 ēdamk. citronu sulas vai 2 tējk. citronskābes
Gatavošana - lejam palielā katlā pienu un karsējam. Kamēr piens vārās, sameklējam vēl vienu katlu un sietiņu vai marli. Ja otro - tad ieklājam divas kārtas marles. Tikmēr piena līmenis būs sācis celties, pievienojam skābinātāju - citronu sulu. Un faktiski tūliņ arī piens sadalīsies par sūkļveida panīru un skaidrām, dzeltenzaļām sūkalām. Ja sūkalas nav pietiekami skaidras, piejauciet tām klāt vēl mazliet citrona sulas.
Kad panīrs pilnīgi atdalījies no sūkalām, noņemiet katlu no uguns. Nokāsiet sūkalas, lai sietiņā paliktu tikai panīrs. Ja paskalosiet to ar aukstu ūdeni - panīrs kļūst cietāks. Skalošana palīdzēs atbrīvoties arī no skābinātāja, kas maina garšu. Uz nakti var ievīstīt marlē un palikt zem svara - siers kļūs blīvāks un nākamajā dienā varēsi sagriezt gabaliņos, apcept ghi sviestā ar garšvielām - koriandu, kurkumu, kariju u.c.