- milti 225 gr
- cepamais pulveris 2 tējk.
- kanēlis 1 tējk.
- muskatrieksts, rīvēts 1 tējk.
- soda 1/2 tējk.
- sāls 1/8 tējk.
- rozīnes 180 gr (vai dateles, vīģes, dzērvenes, ķirši)
- rieksti 100 gr (vislabāk valrieksti)
- brūnais cukurs 270 gr (cukurniedru)
- olas, lielas 3 gab.
- sviests 4 ēdk.
- vaniļa 1 tējk.
- āboli, lieli 3 gab.
Solis viens - bļodā iesijājam miltus un garšvielas (izņemot vaniļu). Pieberam rozīnes un riekstus. Solis divi - cukurā iejauc olas, vaniļu un izkausētu sviestu. Tad abas šīs masas sajauc kopā un pievieno rīvētus ābolus. Solis pēdējais - lej keksa formā un cep cepeškrāsnī apaļu stundu, 180 grādos.
Paldies Sarmītei par recepti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru