piektdiena, decembris 30

Svētku kekss

Sastāvdaļas:
  • milti 225 gr
  • cepamais pulveris 2 tējk.
  • kanēlis 1 tējk.
  • muskatrieksts, rīvēts 1 tējk.
  • soda 1/2 tējk.
  • sāls 1/8 tējk.
  • rozīnes 180 gr (vai dateles, vīģes, dzērvenes, ķirši)
  • rieksti 100 gr (vislabāk valrieksti)
  • brūnais cukurs 270 gr (cukurniedru)
  • olas, lielas 3 gab.
  • sviests 4 ēdk.
  • vaniļa 1 tējk.
  • āboli, lieli 3 gab.
Solis viens - bļodā iesijājam miltus un garšvielas (izņemot vaniļu). Pieberam rozīnes un riekstus. Solis divi - cukurā iejauc olas, vaniļu un izkausētu sviestu. Tad abas šīs masas sajauc kopā un pievieno rīvētus ābolus. Solis pēdējais - lej keksa formā un cep cepeškrāsnī apaļu stundu, 180 grādos.

Paldies Sarmītei par recepti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru