ceturtdiena, marts 28

Besan Laddu jeb Lieldienu olas manā gaumē

Saldums sātīgais. Ja mēģinājums apēst trešo nesekmīgs, tas ir tikai normāli. Garšas piedzīvojumam pietiek ar pāris bumbiņām. 
Sastāvdaļas:
  • 100 gr ghi sviesta
  • 130 gr zirņu miltu
  • 90 gr pūdercukura
  • 50 gr valriekstu
  • 20 gr koksriekstu skaidiņu
  • tējk. malta kardamona
Pannā izkausējam sviestu un apcepam tajā zirņu miltus līdz masa iegūst zeltainu nokrāsu un riekstu aromātu. Atkarībā no plīts un pannas, tas varētu aizņemt 3-5min. laika. Pievienojam sakapātus valriekstus un koksriekstu skaidiņas, kardamonu un pacepam vēl kādu minūti. Noņemam pannu no uguns un pievienojam pūdercukuru. Šinī brīdī izveidojas bieza un mīksta masa, no kuras taisam bumbiņas. Pēdējais solis - ieliekam ledusskapī, lai kļūst cietākas un cienājam ģimeni un kolēģus.
Priecīgas Lieldienas!






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru